Van Persie: "Nederland geniet hiervan"

Robin van Persie kon de uitslag van het duel met Spanje nog niet helemaal bevatten. Oranje klopte de regerend wereldkampioen met 5-1 in Salvador. Van Persie (30) maakte twee doelpunten voor Oranje. Arjen Robben vond ook twee keer het net. Tussendoor kopte Stefan de Vrij nog binnen vanuit een vrije trap van Wesley Sneijder.

"Dit is onwerkelijk. Voor heel Nederland droomt die uitkomt", zegt Van Persie tegen de NOS. "Soms gebeuren onverklaarbare dingen. We moeten echter niet vergeten dat we nu nog maar drie punten hebben. We moeten nu gewoon doorgaan. Dat is ook de realiteit. Maar hier moeten we wel van genieten, heel Nederland", aldus de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. "De gelijkmaker viel voor ons op een mooi moment. We gingen lekker de rust in."

"De 2-1 van Arjen viel ook op een fantastisch moment. Dat was voor hun een mokerslag. We zijn daarna doorgegaan. Vaak stop je na 3-1. Maar we gingen door en door en door. We zijn ook erg fit. Dit is ook de verdienste van de bondscoach. Dit is zijn tactiek. Hij had al voorspeld hoe de wedstrijd zou verlopen. Ongelofelijk."

De aanvoerder hoopt dat men in Nederland de straat op gaat om feest te vieren. "Iedereen moet vanavond lekker genieten. Wij gaan morgen weer door. Ik heb deze euforie eerder meegemaakt. Morgen gaat bij ons de knop om naar Australië. Nederland moet nu gaan feesten. Ik kan niet wachten om die beelden te zien. Veel plezier!"