Dead Island 2 aangekondigd

Er is een vervolg aangekondigd voor de multiplayer-zombie-rpg-shooter Dead Island: Riptide. Deep Silver gebruikt de Unreal 4-engine en belooft vette graphics, multiplayer voor 8, een uitgebreid skillsysteem en aanpasbare wapens.

Dead Island en Dead Island: Riptide werden ontwikkeld door de Poolse studio Techland. Dat stokje is nu overgedragen aan studio Yager, bekend van de Spec Ops-reeks. De reden achter de wisseling van de wacht is niet vrijgegeven.

De locatie van Dead Island 2 is tegenstrijdig genoeg geen eiland, maar Californië. Er is een algehele quarantaine afgekondigd en de spelers hebben vrij spel van de Golden Gate-brug tot Venice Beach. Tussen de zombies door zijn er ook mensen en concurrenten af te knallen.

Boxart Dead Island 2

Er zijn meerdere klassen, waar je uit kan kiezen, ieder met zijn eigen specialiteiten en speelstijl. Tot nu toe zijn alleen de Berserker (grof geweld) en de Hunter (subtiele sluiper) bekend. Uitgever Deep Silver pronkt met de aanpasbare wapens, wat voor deze reeks een unicum is. Je struint rond met 7 anderen in de wereld, waarmee je mag samenwerken. Het staat je geheel vrij om de anderen te negeren of een kopje kleiner te maken.

Dead Island 2 wordt uitgebracht voor 18 jaar en ouder. De onderstaande trailer geeft daar een kleine toelichting op. De release staat gepland voor lente 2015 en het spel komt uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

dead island boxart.