Nishikori eerste Japanse man in top tien

Kei Nishikori is dankzij zijn goede prestaties van de laatste weken naar de negende plek op de wereldranglijst gestegen. Daarmee is de 24-jarige tennisser de eerste Japanse man ooit in de top tien. Zijn landgenote Kimiko Date-Krumm schopte het in 1995 bij de vrouwen tot de vierde plek.

Afgelopen week haalde Nishikori de finale van het masterstoernooi in Madrid, waarin hij moest opgeven tegen Rafael Nadal. De week daarvoor won hij het tennistoernooi van Barcelona. Het was zijn tweede toernooizege dit jaar na zijn winst in februari in Memphis.

In de top acht van de ranglijst veranderde niks. Nadal voert de lijst aan, voor Novak Djokovic en Stanislas Wawrinka. Nederlander Robin Haase zakte zes plaatsen en staat nu vijftigste. Drie plaatsen daarachter staat Igor Sijsling, die zes plaatsen steeg.

Bij de vrouwen bleef de top zes onveranderd. Serena Williams staat eerste. Maria Sharapova is na haar winst in Madrid gestegen van negen naar zeven. Beste Nederlandse is Kiki Bertens. Na haar halve finaleplaats van afgelopen week op het ITF-toernooi van Cagnes-sur-Mer ging ze van 151 naar 134.