Spaans drietal en Nederlander Rojer door in Casablanca

De Spaanse tennissers zijn sterk vertegenwoordigd in de halve finale van het ATP-toernooi in Casablanca. Marcel Granollers, als vierde geplaatst, Guillermo García-López (8) en Roberto Carballés Baena wonnen vrijdag. De Argentijn Federico Delbonis (6) sloeg zich ook naar de laatste vier.

Granollers rekende af met landgenoot Pablo Carreño Busta: 6-7 (4), 6-3 en 6-0. Zijn volgende tegenstander Delbonis versloeg de Roemeen Victor Hanescu met 7-6 (5) en 6-3. García-López verraste Benoît Paire, de Franse nummer drie van de plaatsingslijst, met 5-7 en 6-7 (4) en Carballés Baena was de Rus Andrey Kuznetsov de baas: 6-4 en 6-2.

De Nederlander Jean-Julien Rojer bereikte in het dubbelspel de finale. Samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau was hij te sterk voor de Italiaan Daniele Bracciali en Delbonis met 6-3 en 6-4. In de finale zijn de Pool Tomasz Bednarek en de Tsjech Lukas Dlouhy de opponenten.

Voor Rojer en Tecau is het de derde finale dit jaar. Ze wonnen het toernooi in Zagreb. Op het toernooi in Rotterdam verloren ze de eindstrijd van Michaël Llodra en Nicolas Mahut.