Mercedes: Turbomotor voorkwam vertrek uit Formule 1

Mercedes-Benz heeft toegegeven dat als de turbomotor niet ingevoerd was in de Formule 1 ze mogelijk uit de sport vertrokken waren. Dit heeft Thomas Weber, lid van de raad van bestuur van moederbedrijf Daimler, laten weten.

Weber is hoofdontwikkeling van Mercedes en heeft vanuit deze rol veel te zeggen over welke richting het Duitse merk op moet gaan. "Het viel aan het bestuur steeds moeilijker uit te leggen waarom we nog met de oude motoren reden." Zelfs bij succes in de Formule 1 zou dat het geval zijn geweest. Eerder twijfelde Renault al over de Formule 1 en vertrok Honda, maar dat merk komt volgend jaar weer terug.

"De Formule 1 zat qua technologie nog nooit eerder zo dicht bij de technologie die we nodig hebben in gewone personenauto’s als nu. Het kleiner maken van de motoren, turbo’s en hybride technologie. Daar draait het nu om in de Formule 1." Dat de motoren minder lawaai maken ziet Weber niet als een probleem. "We moeten duidelijk maken aan het publiek dat de Formule 1 nog steeds vol emotie zit, ook al zijn de motoren iets stiller. Natuurlijk kunnen we onderzoeken of we de motoren iets luider kunnen maken, maar ondertussen worden de auto’s op straat ook steeds stiller. Mensen zullen er vanzelf aan gaan wennen."