[NBA] Trail Blazers naar play-offs, Durant blijft scoren

De Portland Trail Blazers hebben zich zondag voor het eerst in drie jaar weten te plaatsen voor de play-offs in de NBA. Tegen de New Orleans Pelicans stonden ze vroeg in het derde kwart zeven punten achter, maar dankzij een 27-6 run wisten ze een beslissende voorsprong te pakken. Met hulp van drie spelers die twintig of meer punten lieten noteren kwam de eindstand van 100-94 op het bord.

In Phoenix ging Kevin Durant verder met zijn reeks wedstrijden waarin hij minstens 25 punten scoorde. Dit keer maakte hij er maar liefst 38, waardoor zijn streak nu op 41 wedstrijden staat, de langste in veertig jaar. Het team van Durant, Oklahoma City Thunder, kon ondanks zijn scores echter niet winnen. Tegen de Phoenix Suns werd het 115-122.

De koploper in de Eastern Conference, Miami Heat, wist thuis te winnen van de New York Knicks. J.R. Smith van de Knicks zette wel een bijzonder NBA-record neer door liefst 22 keer voor een driepunter te gaan. Nooit probeerde iemand het vaker, maar met tien treffers bleef hij drie rake schoten verwijderd van het record voor meeste rake driepunters. De wedstrijd eindigde in 102-91 voor de Heat.

Overige uitslagen
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 120-97
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 91-93
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 112-92
Houston Rockets - Denver Nuggets 130-125 OT
Golden State Warriors - Utah Jazz 130-102