Noors goud op estafette noordse combinatie

De Noren hebben de estafette in de noordse combinatie met goud afgesloten. In de eindsprint wist Jørgen Graabak de Duitser Fabian Riessle nipt voor te blijven. Het brons ging naar Oostenrijk, de kampioen van 2006 en 2010.

Duitsland begon met Eric Frenzel zeven seconden voor Oostenrijker Lukas Klapfer, en 25 seconden voor de Noor Magnus Moan. Zowel Klapfer als Moan sloten binnen de kortste keren aan bij Frenzel, die nog altijd niet helemaal hersteld was van zijn virus. Terwijl Moan meerdere malen probeerde aan te vallen bleef Frenzel er met moeite bij, waarna de drie koplopers tegelijk wisselden.

In de tweede groep had Björn Kircheisen voor Duitsland het verschil moeten maken met de relatief zwakkere langlaufers van Oostenrijk en Noorwegen. Lukas Klapfer en Håvard Klemetsen wisten echter zonder grote problemen bij de Duitser te blijven, die het in de laatste klim nog tevergeefs probeerde.

De derde groep lopers bestond uit Magnus Krog voor Noorwegen, de Oostenrijker Bernhard Gruber en de Duitser Johannes Rydzek. Lange tijd gebeurde er weinig, maar op de laatste klim viel Krog toch nog aan. Het lukte hem echter niet om zijn concurrenten definitief te lossen. Gruber moest weliswaar enkele seconden toegeven, maar dat werd na de wissel al snel goedgemaakt.

De slotlopers leken vooral de laatste ronde af te wachten. In de eerste ronde probeerde Graabak het wel even, maar na een paar seconden gaf hij de aanval op. In de slotronde probeerde Mario Stecher namens Oostenrijk een gat te slaan, maar ook hij slaagde daar niet in.

Graabak, Stecher en Riessle doken gezamenlijk het laatste stuk in, waar de Noor er alles aan deed om voor Riessle te blijven. Met enige dubieuze manoeuvres slaagde hij daarin, en in de slotsprint kon hij Riessle nog net van zich af houden. Het is de derde keer sinds 2002 dat Duitsland zilver pakt, alleen in 2010 was er brons.