Zubkov wint goud in tweemansbob

Alexander Zubkov heeft met enorme overmacht het goud in de tweemansbob gepakt. Samen met remmer Alexey Voevoda kwam de Rus ook in de vierde en laatste run tot de snelste tijd, waarmee de concurrentie op grote achterstand werd gezet. Vier jaar geleden pakte het duo nog de bronzen medaille in Vancouver.

Zubkov, wereldkampioen in 2011 en zevenvoudig World Cup-kampioen, was duidelijk niet van plan risico te nemen. De start was iets langzamer dan in zijn andere runs, waarna hij opnieuw zo goed als foutloos naar beneden raasde. Het zilver was voor de Zwitsers Beat Hefti en Alex Baumann. Ze wisten in elke run bij de beste vier te eindigen, en dat bracht ze op 0,66 seconden van Zubkov naar het zilver. Brons was er voor Steven Holcomb. De Amerikaan kwam opnieuw niet helemaal tot een foutloze run en moest 0,88 seconden toegeven op zijn Russische rivaal.

Edwin van Calker en Bror van der Zijde wisten opnieuw een plekje te winnen. De Nederlanders mochten in de afsluitende run als eerste naar beneden en ze profiteerden van het goede ijs. Met totaal de vijftiende tijd van de vierde afdaling wist Van Calker een plek te stijgen en uiteindelijk negentiende te worden. Zaterdag en zondag volgt de wedstrijd met de viermansbob, het hoofddoel van de Nederlander.