Geisenberger maakt status waar en pakt rodelgoud

Natalie Geisenberger heeft met grote overmacht het olympisch goud gepakt bij het rodelen. De Duitse was in Vancouver nog goed voor brons, maar nam met name de afgelopen twee jaar de macht over van haar landgenote Tatjana Hüfner. Die pakte in Sochi wel het zilver, nadat ze in Vancouver 2010 goud pakte, en in Turijn 2006 brons. De Amerikaanse Erin Hamlin pakte verrassend het brons.

Geisenberger had maandag na twee runs al een grote voorsprong opgebouwd. De absolute topfavoriete wist dit in de derde run, met opnieuw een baanrecord, nog verder uit te breiden naar meer dan een seconde. Hüfner en Hamlin stonden na de eerste dag ook al op de tweede en derde plek, en dat wisten ze in run drie vast te houden. Het enige belangrijke verschil in het klassement kwam door de Russische Natalja Khoreva die terugviel van de vierde naar de achtste plek. 

In de beslissende run veranderde er bovenin het klassement opnieuw weinig. Een dolgelukkige Hamlin maakte geen fout en pakte het brons. Voor de Verenigde Staten was het de eerste individuele medaille in het olympisch rodelen. Vervolgens was het de beurt aan Hüfner om haar zilveren medaille te bevestigen, en dat deed ze zonder problemen. Geisenberger slaagde er niet in opnieuw een baanrecord neer te zetten, maar was wel opnieuw de snelste. Met meer dan een seconde voorsprong pakte ze haar eerste olympische titel.