Eerste slopestylegoud voor Howell

De Canadese freestyleskiester Dara Howell is de eerste olympisch kampioen op de slopestyle geworden. In de kwalificatie was ze al ruim de beste, maar in de finale stond er geen enkele maat op haar. Na één zilveren medaille op het WK en drie keer brons op de X-Games was het de eerste grote titel voor Howell.

Met een weergaloze eerste run nam de negentienjarige Howell in de finale direct de leiding met 94,20 punten. De Amerikaanse Devin Logan, in 2012 goed voor zilver op de X-Games, moest met 85,40 bijna tien punten toegeven, maar pakte wel de tweede plek. Enigszins verrassend was de derde plek in de tussenstand van Anna Segal. De Australische moest met 77,00 punten wel veel toegeven op Howell en Logan.

In de tweede run ging Segal onderuit, waardoor ze haar score niet kon verbeteren. De Canadese Kim Lamarre, elfde na de eerste run, liet een verrassend sterke tweede afdaling zien en ging met 85,00 punten naar de derde plek. Nadat ook Logan onderuit ging en zich dus niet verbeterde was Howell zeker van het goud. Ze ging zonder risico naar beneden in de tweede run, omdat ze kort daarvoor haar landgenote Yuki Tsubota hard had zien vallen. De twintigjarige heeft waarschijnlijk een blessure aan haar kaak opgelopen.