Vliegtuig Justin Bieber doorzocht

In een privéjet van Justin Bieber is in de Amerikaanse staat New Jersey gezocht naar drugs. Uit het toestel kwam een wietlucht, waarna drugshonden in het vliegtuig snuffelden. Dat laten ingewijden weten aan entertainmentwebsite TMZ.

Het toestel kwam net vanuit Canada aan op de luchthaven van Teterboro, die vlakbij New York ligt. Autoriteiten roken een sterke wietlucht, waarna het toestel werd onderzocht. Drugs werden niet gevonden, of Bieber aan boord was is onduidelijk. Volgens TMZ woont het Canadese tieneridool dit weekeinde de Super Bowl bij, die plaatsvindt in New Jersey.

Bieber werd deze week voor de tweede keer in korte tijd gearresteerd. Vorige week werd hij in Miami Beach in de boeien geslagen. Bieber zat onder invloed achter het stuur, hij had geblowd en medicijnen geslikt.

Woensdag meldde het tieneridool zich in thuisland Canada bij de politie. In Toronto wordt Bieber verdacht van mishandeling, hij zou rake klappen hebben uitgedeeld aan een limousinechauffeur. Ook in Los Angeles houdt de politie een oogje op Bieber. De 19-jarige zanger zou eieren tegen het huis van zijn buurman hebben gesmeten.

Nu Bieber zich steeds dieper in de nesten werkt, krijgt hij van allerlei sterren advies. Zo bood Backstreet Boy AJ McLean zijn hulp aan en adviseerde Miley Cyrus Bieber mensen te betalen om te zorgen dat hij niet in de problemen komt. Volgens geruchten is Bieber verslaafd aan verschillende verdovende middelen.

Ook televisiepsycholoog Dr. Phil heeft advies voor het tieneridool. "Ik zal je zeggen wat het probleem is. Hij heeft te veel geld, te veel vrije tijd en geen verantwoordingsplicht", analyseerde Dr. Phil in de Late Show van David Letterman. "Tel daarbij op dat hij pas 19 jaar is en honderd procent testosteron door zijn lijf heeft gieren. Dan maak je slechte keuzes. Hij heeft een parttime baantje nodig."