Onderzoek frustratie rechtsgang door Berlusconi

De Italiaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar ex-premier Silvio Berlusconi, omdat hij mogelijk heeft geprobeerd het onderzoek naar zijn beruchte bungabungafeestjes te frustreren. Dat heeft het openbaar ministerie in Milaan donderdag gezegd.

Het onderzoek ging van donderdag van start en richt zich op Berlusconi, twee van zijn advocaten en zo'n veertig anderen, vooral aspirant-showgirls die de feestjes bezochten. De aandacht gaat vooral naar aantijgingen dat Berlusconi de vrouwen heeft betaald om in de rechtbank te liegen.

Hij zou in januari 2011 een tiental jonge vrouwen hebben ontvangen in zijn villa in Milaan om met zijn advocaten te overleggen. De vrouwen werden opgetrommeld nadat hun huizen waren doorzocht door de politie, in het kader van het onderzoek naar de bungabungafeestjes. Na het gesprek kregen de vrouwen volgens de rechter maandelijks 2500 euro van Berlusconi. Toen ze eenmaal verschenen in de rechtbank legden ze opvallend identieke getuigenissen af, aldus de rechtbank. De vrouwen ontkenden allemaal dat de feestjes seksueel van aard waren.

In de 'bungabungazaak' is Berlusconi in beroep gegaan tegen de veroordeling voor seks met een minderjarige en het misbruiken van zijn invloed en macht om dat te verdoezelen.