IJzeren buis ontregelt treinverkeer

Het treinverkeer op de Hanzelijn tussen Dronten en Lelystad is zondagavond stilgelegd nadat bij Lelystad een ijzeren buis door de bodem van een trein ging. Dat meldde de politie. De circa 150 passagiers in de trein bleven ongedeerd.

Het is nog onduidelijk wat precies is voorgevallen op het spoor. De NS meldde aanvankelijk dat een ijzeren pijp door de voorruit van de trein vloog, maar volgens de politie is daar geen sprake van. "De intercity reed over of tegen materiaal dat op het spoor lag", vertelde een politiewoordvoerder. Dat gebeurde volgens de NS rond tien uur 's avonds.

De passagiers in de trein lijken geluk te hebben gehad. "Een ijzeren buis sloeg in een tussenhalletje door de bodem van de trein", vertelde de politiewoordvoerder. De inzittenden liepen daardoor vertraging op, maar konden later met bussen worden opgehaald.

De politie zoekt nog uit of sprake is van een misdrijf. "We onderzoeken wat voor materiaal op het spoor lag en hoe het daar is gekomen", aldus de zegsman.

Treinreizigers in de ochtendspits hebben vermoedelijk geen last meer van de gevolgen van de aanrijding. Volgens een NS-woordvoerder heeft het spoor geen schade opgelopen. Als de politie klaar is met onderzoek, kunnen de treinen dus weer rijden.

IJzeren buis ontregelt treinverkeer
IJzeren buis ontregelt treinverkeer (Foto: ANP)