Thaise premier: ik weiger af te treden

De Thaise premier Yingluck Shinawatra heeft dinsdag herhaald dat ze weigert af te treden. Ondertussen zijn betogers in Bangkok begonnen aan de tweede dag van hun hernieuwde campagne om de Thaise regering het werken onmogelijk te maken. Ze willen Yingluck ten val brengen en de voor volgende maand geplande verkiezingen dwarsbomen.

"Ik heb meerdere keren benadrukt dat ik de taak heb om te handelen naar mijn verantwoordelijkheden na het ontbinden van het parlement", zei Yingluck. "Ik wil nu nogmaals zeggen dat ik me niet vastklamp aan mijn positie, maar dat ik moet zorgen voor politieke stabiliteit. Ik doe mijn werk om de democratie te beschermen."

Yingluck heeft maandag voorgesteld om met diverse groepen, onder wie haar tegenstanders, om de tafel te gaan om een voorstel van de kiescommissie de verkiezingen uit te stellen te bespreken. Protestleider Suthep Thaugsuban weigert echter deel te nemen aan een dergelijk overleg. Yingluck betreurt dit en meent dat overleg noodzakelijk is 'omdat het land het moeilijk heeft en het volk lijdt'.