Depardieu weigert handtekeningen aan Franse fans

Gérard Depardieu blijft chagrijnig tegen zijn voormalige landgenoten. De voorheen Franse acteur was zaterdagavond voor het eerst sinds zijn emigratie vorig jaar naar Rusland aan het werk in Parijs, maar weigerde handtekeningen uit te delen aan zijn fans. Meteen na de voorstelling stapte hij op zijn scooter en reed hij de Parijse nacht in. Dat schrijft de Britse krant Daily Telegraph zondag.

De 65-jarige Depardieu speelt zeven voorstellingen in het Theatre Antoine. Hij acteert in het stuk Love Letters van de Amerikaanse scenarist A.R. Gurnsey, tegenover het 81-jarige film- en toneelicoon Anouk Aimée. Daarna keert hij terug naar Rusland, waar hij sinds januari vorig jaar woont op uitnodiging van president Vladimir Poetin.

De acteur laat al langer blijken grote problemen te hebben met de Franse politiek, vooral de belastingen, en emigreerde in december 2012 al naar België. Sindsdien laat hij zich uitermate negatief uit over Frankrijk en Fransen, en spreekt zelfs regelmatig zijn steun uit voor het vaak omstreden beleid van Poetin.

Depardieu mag overigens wel oppassen met zijn scooter. Vorig jaar viel hij er tijdens een vakantie in Parijs van af omdat hij te veel had gedronken. Dat leverde hem een boete van vierduizend euro op.

Hoewel Depardieu niet meer in Frankrijk woont, is hij nog steeds druk aan het werk als acteur. Zo staan alleen dit jaar al minimaal zes films op de planning, met als bekendste Welcome to New York, waarin hij voormalig IMF-topman Dominic Strauss-Kahn speelt.


Depardieu weigert handtekeningen aan Franse fans (Foto: Novum)