Tribunaal houdt Fluminense op hoogste niveau

Fluminense blijft definitief actief op het hoogste Braziliaanse voetbalniveau. Het Braziliaanse sporttribunaal veegde vrijdag het beroep van concurrent Portuguesa van tafel om vier punten in mindering ongedaan te maken.

Die straf werd vorige week opgelegd vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. Zonder de punten in mindering was niet Portuguesa, maar Fluminense gedegradeerd.

Portuguesa maakte in de laatste speelronde tegen Grêmio een grove fout door een geschorste speler in te laten vallen. Tijdens de behandeling van het beroep zei de club uit São Paulo in de veronderstelling te verkeren dat Heverton niet voor twee, maar voor één duel was geschorst. Dat argument vond echter geen gehoor bij het tribunaal.

Zodoende blijft Fluminense een afgang bespaard. De grootmacht uit Rio de Janeiro zou de eerste club zijn geweest die als landskampioen was gedegradeerd. Fluminense, waar oud-Olympique Lyon-spits Fred tegenwoordig zijn geld verdient, werd ook in 1970, 1984 en 2010 kampioen.