"Seedorf nog niet klaar voor AC Milan"

Volgens diverse berichtgevingen is Clarence Seedorf de gedroomde kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen als hoofdtrainer van AC Milan. Als Fabio Capello het voor het zeggen zou hebben in Milaan zou hij een andere keuze maken. Volgens de huidige bondscoach van Rusland is Seedorf nog niet klaar voor het trainerschap bij de Milanese topclub.

Naar eigen zeggen heeft Capello al eerder een rol gespeeld in de loopbaanplanning van de Nederlandse middenvelder. "Een jaar geleden heb ik hem geadviseerd om naar Brazilië te gaan, in plaats van naar Arabische landen of Rusland" zo vertrouwt hij La Gazzetta dello Sport toe.

Inmiddels speelt Seedorf al anderhalf jaar voor Botafogo. "Maar een onmiddelijke stap naar het trainerschap bij AC Milan is van een heel andere orde", aldus Capello, die zelf zes jaar lang op de bank zat bij Milan. Hij deed dat verspreid over twee perioden.

Volgens de ervaren oefenmeester zijn de teleurstellende prestaties van Milan voor een groot deel toe te wijzen aan economische redenen. Allegri is in zijn optiek niet de grote schuldige. "Juventus en Roma zijn top omdat zij de voorbije jaren meer geïnvesteerd hebben. Dat geldt niet voor i Rossoneri. In mijn ogen heeft Allegri zijn werk goed gedaan en verdient hij weinig kritiek."

Waar de beperkte financiële mogelijkheden in Nederland mogelijkheden bieden voor talenten van eigen kweek, houdt Capello er voor de Italiaanse competitie een heel andere lezing op na. Volgens hem betekent het uitblijven van grote buitenlandse transfers het failliet van de Serie A.

"Het echte probleem is de uitputting van onze competitie", doceert Capello. "In mijn tijd kwamen de beste talenten ter wereld naar Italië, en konden onze eigen spelers aan hun zijde groeien. Zij konden hun geheimen stelen. Nu is er een gebrek aan referentiepunten."