Wilshere geeft uitleg over middelvinger

Jack Wilshere heeft dinsdag naar buiten gebracht waarom hij eerder deze maand tegen fans van Manchester City zijn middelvinger liet zien.

De middenvelder van Arsenal beweert dat hij van het thuispubliek in het Etihad Stadium beledigende opmerkingen te horen kreeg over zijn kinderen. "Teleurgesteld dat ik er gisteren niet bij kon zijn! Ik had niet moeten reageren zoals ik heb gereageerd, maar ik weet zeker dat alle vaders die dit lezen net zo veel van hun kinderen houden als ik..." schreef Wilshere op Twitter.

"Blijkbaar moet ik beledigingen over mijn kinderen in de toekomst maar accepteren... Hoe dan ook, nog één wedstrijd te gaan. Kan niet wachten om weer terug te zijn!" Wilshere, die twee kinderen heeft, werd voor het incident voor twee competitiewedstrijden geschorst.

Voor Arsenal kwam de schorsing van de 21-jarige spelverdeler slecht uit, want The Gunners kennen net als iedere Engelse ploeg een drukke kerstperiode. Maandag miste Wilshere de teleurstellende topper tegen Chelsea (0-0) en ook op Boxing Day (donderdag) is hij er niet bij. Dan gaat Arsenal op bezoek bij West Ham United.