Nirvana inderdaad naar Rock-'n-Roll Hall of Fame

Nirvana wordt volgend jaar inderdaad opgenomen in de Rock-'n-Roll Hall of Fame. De rockband werd in oktober al voorgedragen voor een plek op de erelijst. Ook onder anderen Kiss en Peter Gabriel maken vanaf 10 april deel uit van de Hall of Fame.

The Rock Hall maakte dinsdag bekend dat ook Cat Stevens, Linda Ronstadt en Hall and Oates opgenomen worden. Artiesten kunnen 25 jaar na hun debuut in aanmerking komen voor een plek in de Rock-'n-Roll Hall of Fame. Nirvana was dit jaar voor het eerst genomineerd, de debuutplaat Bleach verscheen in 1989. Het is volgend jaar bovendien twintig jaar geleden dat Kurt Cobain op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Ook Gabriel, Ronstadt en Hall and Oates werden dit jaar voor het eerst voorgedragen voor de Hall of Fame. Kiss en Stevens waren al eens eerder in de running, maar kregen toen geen plek toegewezen. Dit jaar grijpt onder anderen N.W.A., de rapgroep waarvan onder meer Dr. Dre en Ice Cube deel uitmaakten, naast opname in de Hall of Fame. Ruim zevenhonderd mensen uit de muziekindustrie bepaalden dit jaar welke artiesten in de Rock-'n-Roll Hall of Fame komen.