Kurt Cobain dacht dat hij homo was

PBS Digital Studios heeft een zeldzaam interview met Nirvana-frontman Kurt Cobain in een prachtig animatiefilmpje verwerkt. In het gesprek met de Britse journalist Jon Savage van The Observer, dat in juli 1993 plaatsvond, schuwt de muzikant uit Seattle geen enkel onderwerp.

Zo horen we Cobain over zijn jeugd, pesterijen op de middelbare school, leven met chronische pijn en zijn huwelijk met Courtney Love. Daarnaast komt ook zijn seksuele geaardheid ter sprake. Cobain: "Ik dacht zelfs dat ik homo was, en dat dat de oorzaak was van het probleem dat ik veelal geïsoleerd rondliep op de school."

Terugdenkend aan zijn tijd op de middelbare school zegt Cobain tenslotte: "Ik heb me vaak alleen gevoeld in die tijd, zowel door de situatie thuis als door als de pesterijen op school. Ik werd daar bekeken als de persoon die de meest waarschijnlijke kandidaat was om een bloedbad aan te richten op een eindefeest".

Kurt Cobain zou een jaar later zelfmoord plegen, al zijn er nog steeds mensen die het vermoeden hebben dat de zanger van Nirvana werd vermoord.