Geen Feyenoord-fans bij bekerduel in Almelo

Feyenoord gaat komende week in de KNVB Beker op bezoek bij Heracles Almelo. Er zullen echter geen supporters hun club achterna reizen. De reden is een geschil tussen Feyenoord en de burgemeester van Almelo.

Normaliter kan een groot gedeelte van de Feyenoord-fans met eigen vervoer naar het stadion komen, maar omdat het bekerduel op een doordeweekse avond wordt gespeeld, acht de burgemeester van Almelo het te riskant.

De bestuurder heeft daarom een verplichte buscombi-regeling ingesteld voor Feyenoord-supporters. "Feyenoord acht deze supporters onvriendelijke maatregel onnodig. De club stelt vast dat niet voor het eerst wordt gekozen voor een middel dat juist supporters treft die week in week uit aantonen zich goed te gedragen", aldus de club op de officiële website. Het gevolg hiervan is dat er geen uitkaarten beschikbaar worden gesteld.

"Afgelopen zondag werd in Heerenveen het zoveelste bewijs hiervoor geleverd. Bijna 1300 Feyenoord-supporters bezochten probleemloos via een (vrije) autoregeling de wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord. Na afloop mocht Feyenoord complimenten in ontvangst nemen voor de organisatie en het positieve gedrag van de aanhang."

Feyenoord publiceert op het digitale thuis de redenen van de burgemeester om het duel als risicowedstrijd te zien. "Zo noemt de burgemeester dat zich vorig jaar tijdens Heracles Almelo – Feyenoord op een tribunedeel met Heracles-supporters een Feyenoord-supporter bevond met een stadionverbod."

"Verder wijst hij erop dat tijdens de KNVB bekerfinale voor A-junioren tussen Feyenoord en PSV op 30 mei 2013 in het centrum van Almelo een groep Feyenoord-supporters aanwezig was. Deze zorgde, stelt hij, tijdens de wedstrijd voor rumoer in het stadion."

"Ook geeft hij als argument dat, naar aanleiding van de rode kaart die Graziano Pellè kreeg tijdens de wedstrijd Feyenoord – Heracles Almelo op 27 oktober, bij Heracles Almelo enkele boze mails van Feyenoord-supporters zijn binnen gekomen."