Oekraïense biatletes de beste in estafette

In Hochfilzen hebben de Oekraïense biatletes de estafette gewonnen. Juliya Dzhyma, Vita en Valj Semerenko en Olena Pidhrushna maakten bij elkaar slechts drie fouten en wonnen met een ruime voorsprong.

Bij de eerste wissel was er een kopgroep van vier landen, met Wit-Rusland voorop. Nadezhda Skardino schoot foutloos en kon haar land zo aan de leiding helpen. Favoriet Noorwegen lag gelijk al op grote achterstand vanwege een zeer matige schietbeurt van Ann Kristin Flatland. Bij de tweede wissel waren er opnieuw vier koplopers, maar alleen Oekraïne was nog overgebleven van de eerdere kopgroep. Andrea Henkel bracht Duitsland met twee goede schietbeurten naar de leiding.

Na de derde wissel leek de strijd om de overwinning bijna beslist. Franziska Hildebrand gooide met een reeks missers de Duitse kansen weg. Ekaterina Shumilova mistte drie keer waardoor Rusland de overwinning ook bijna kon vergeten. De Oekraïense slotloopster Pidhrusna had geen enkele moeite met de druk en schoot alles raak. Achter de winnaressen maakte de jonge Duitse Laura Dahlmeier de meeste indruk. Met twee stabiele schietbeurten slaagde ze erin om haar team terug het podium op te vechten en zelfs de tweede plek te pakken. De Franse vrouwen legden beslag op de derde plaats.