Bruma krijgt boete van PSV voor beledigen fans

Jeffrey Bruma heeft een boete van zijn club PSV gekregen voor het obscene armgebaar dat hij zondag in de Kuip maakte richting de fans van Feyenoord. Bruma, die zijn frustraties de vrije loop liet toen hij met rood van het veld werd gestuurd, heeft bovendien zijn excuses aangeboden. Dat heeft technisch manager Marcel Brands maandag naar buiten gebracht.

Bruma geeft toe dat hij bij het verlaten van het veld over de schreef is gegaan. "Dat heb ik ook gezegd tegen mijn teamgenoten", vertelt hij op de clubsite van PSV. "Er werden veel dingen naar me geroepen en ook gegooid. Het gebaar was richting die persoon die gooide en niet naar het hele vak. Maar dit is niet wat PSV en ik willen uitstralen."

Ook in de rust liet Bruma zich al niet van zijn beste kant zien. De verdediger speelde een hoofdrol bij een opstootje tussen spelers van beide clubs in de catacomben. Hij heeft de boete van de club, waarvan de hoogte niet bekend is gemaakt, geaccepteerd. Door zijn rode kaart is Bruma automatisch geschorst voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Vitesse.