Uitslag Feyenoord - PSV

Om 14.30 uur begon in de Kuip in Rotterdam de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV. Voor PSV was het een belangrijk duel, want na vijf keer niet te hebben gewonnen in de Eredivisie loopt de druk op coach Philip Cocu aardig op.

De thuisploeg startte voortvarend en kreeg meteen al een paar aardige kansen in de naam van Vilhena (maaide over de bal heen), De Vrij (kopte de bal over) en Janmaat (schoot naast het doel). Het was echter PSV dat een kans omzette in een doelpunt. In de 21e minuut speelde Jozefzoon de bal naar Maher en oog-in-oog met doelman Mulder faalde hij niet.

Feyenoord ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Na kansen van Pellè en Clasie scoorde Boëtius vlak voor de rust met een mooi schot. Na rust gingen de Rotterdammers verder met wat ze aan het begin van de eerste helft deden: druk zetten en een doelpunt proberen te maken. Arias maakte echter in de 54e minuut een overtreding op Boëtius, wat Feyenoord een penalty opleverde. Pellè faalde niet en maakte de 2-1.

Vier minuten later mocht Feyenoord weer een strafschop namen nadat Bruma Pellè onderuit haalde. Hiervoor kreeg Bruma zijn tweede gele kaart en mocht hij net zoals afgelopen donderdag in het Europa League-duel vroegtijdig het veld verlaten. Dit keer lukte het Pellè niet om de bal in het doel te krijgen, hij schoot op de paal en de stand bleef 2-1. Binnen tien minuten stond het alsnog 3-1 door de tweede goal van Pellè. PSV staat na deze wedstrijd op de tiende plaats in de Eredivisie. Feyenoord stijgt een aantal plekken en staat vijfde.

Pellè was bij Feyenoord de grote man met twee goals (Foto: Pro Shots)