Porte start seizoen waarschijnlijk in Tour Down Under

Richie Porte zal volgend jaar het seizoen waarschijnlijk starten in de Tour Down Under. Dat meldde de 28-jarige Australische wielrenner aan Sydney Morning Herald. De wedstrijd geldt dan als belangrijke voorbereiding op de Giro d'Italia in mei.

Het definitieve wedstrijdschema wordt deze maand bepaald tijdens het trainingskamp op Mallorca van Team Sky. Deelname van Porte aan de Tour Down Under lijkt een zekerheidje. "Ik ben 99 procent zeker dat ik daar start," aldus Porte. Het is een belangrijk evenement, zeker aangezien de Giro slechts vier maanden later is.

Porte heeft wel ambities tijdens de Tour in Australië. Wanneer ik meedoe, ben ik daar niet als pelotonvulling. Het is de eerste ronde van het jaar,” maakt hij bekend. In eigen land zal hij onder meer Cadel Evans tegenkomen, die ook bekendmaakte dat hij zal starten. 

De laatste keer dat Richie Porte deelnam aan de Tour Down Under dateert alweer uit 2011. Toen speelde de Austaliër geen rol van betekenis en eindigde als 33e in het eindklassement. De Tour Down Under zal starten op 22 januari en duurt tot 27 januari.