Noren winnen estafette noordse combinatie

In het Finse Kuusamo heeft Noorwegen met overmacht de estafette op de noordse combinatie gewonnen. De vier Noren waren vanwege de resultaten een dag eerder al favoriet en dat maakten ze volledig waar.

Nadat ze bij het schansspringen 's ochtends al de besten waren mochten de Noren met een voorsprong op Japan van bijna een halve minuut vertrekken. Achter de Japanners ging Rusland als derde van start, gevolgd door Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Noorwegen liet zijn zwakste langlaufer, Håvard Klemetsen, als eerste van start gaan, en dat was te merken. Vooral Björn Kircheisen deed namens Duitsland goede zaken door de volledige achterstand op Klemetsen goed te maken. Vervolgens was het de beurt aan Magnus Krog voor Noorwegen en Manuel Faißt voor Duitsland. Faißt kon lang bijblijven, maar moest de Noor uiteindelijk toch laten gaan. In de strijd om de derde plek had Jason Lamy Chappuis de Fransen inmiddels voorbij Japan gebracht.

De derde loper van Noorwegen was de ijzersterke Mikko Kokslien, die de Duitser Johannes Rydzek geen seconde dichterbij liet komen. Daarachter liet Hideaki Nagai namens Japan vlak voor de laatste wissel zijn Franse rivaal François Braud achter. Aan de kop mocht Jørgen Graabak het afmaken voor Noorwegen en dat deed hij met glans. Hij nam nog eens tien seconden afstand van Eric Frenzel, die een dag eerder de individuele wedstrijd won. Akito Watabe zorgde ervoor dat zijn Japan de derde plek vast kon houden.