[Serie A] Milan en Genoa gelijk; Parma klopt Napoli

Het kwakkelende AC Milan is er niet in geslaagd om in eigen huis van Genoa te winnen. Parma won in de slotfase van Napoli. AC Milan kwam in eigen huis al snel op voorsprong. Al na vier minuten spelen zette Kaká de Milaneze op voorsprong op aangeven van Nigel de Jong.

Vijf minuten later was het alweer gelijk. Genoa kwam op gelijke hoogte omdat Alberto Gilardino een penalty binnenschoot. In de 36e minuut moesten de bezoekers met tien man verder nadat Manfredini een directe rode kaart kreeg. Milan wist in het restant van de wedstrijd echter niet van het overtal te profiteren. Balotelli kreeg nog de grootste kans, maar de spits wist een penalty niet tot doelpunt te promoveren. Door de remise blijft Milan op de tiende plaats in de Serie A staan. Genoa staat zevende.

Lang leek het erop dat Napoli en Parma afstevenden op een doelpuntloos gelijkspel. Antonio Cassano zorgde er in de 81e minuut echter voor dat Parma de volle buit meepakte uit Napels. Door de overwinning staat Parma voorlopig op een gedeelde achtste plaats in de Serie A. Napoli blijft derde, maar ziet het gat met AS Roma en Juventus groeien.