'YouTube werkt aan muziekvideodienst'

YouTube komt nog dit jaar met een eigen muziekdienst. Volgens het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard lijkt de dienst op Spotify en Xbox Music, maar biedt YouTube ook videoclips aan. Naar verluidt komt er een gratis en een betaalde versie. De nog naamloze dienst zou geënt zijn op mobiele apparaten.

YouTube-eigenaar Google heeft nog niets naar buiten gebracht over de komst van een muziekvideodienst. De Amerikaanse internetgigant heeft al contracten met muzieklabels voor zijn andere muziekdienst, All Access, die geen video's toont. De contracten die zijn gesloten voor All Access zouden volgens het tijdschrift ook gelden voor de nog aan te kondigen videodienst.

Bij de gratis versie van de nieuwe dienst worden volgens het tijdschrift advertenties getoond. Gebruikers die maandelijks betalen, krijgen geen advertenties te zien en zouden video's ook tijdelijk op een telefoon of tablet op kunnen slaan.

Concurrent Spotify kent momenteel zo'n 24 miljoen gebruikers, van wie zes miljoen betalen voor de dienst. Ondertussen gebruiken Amerikanen de radiodienst Pandora veel. Die webdienst telt 72,7 miljoen gebruikers. Het vorige maand gelanceerde iTunes Radio telt twintig miljoen gebruikers.