Ondernemer verzint overval

Een Bredase ondernemer is betrapt op het verzinnen van een overval. Hij had de politie vorige maand verteld dat hij op de Neerloopweg van zijn dagopbrengst, twaalfduizend euro, was beroofd, meldt de politie.

De dader zou hem met een mes hebben bedreigd. Door zijn verhaal waren andere ondernemers in zijn buurt zich volgens de politie onveilig gaan voelen.

Omdat het oplossen van overvallen hoge prioriteit heeft, werd de zaak grondig onderzocht. Toen bleken details van het verhaal van de 39-jarige ondernemer niet te kloppen. Vrijdag werd hij opnieuw uitgebreid verhoord en werd hem gevraagd hoe dat kon.

Hierop bekende de man een valse aangifte te hebben gedaan. Hij zou dat hebben gedaan vanwege financiële problemen en wist volgens de politie niet dat andere ondernemers zich door zijn verhaal onveilig waren gaan voelen.

De politie bekijkt of de onderzoekskosten op de ondernemer kunnen worden verhaald en benadrukt dat veel tijd in het onderzoek is gestoken. "Deze recherchecapaciteit had gebruikt kunnen worden voor andere onderzoeken, in zaken die wél gepleegd zijn."