Zzp'ers blij met nieuwe begroting

De vrijdag gemaakt begrotingsafspraken tussen het kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP zijn een opsteker voor zelfstandigen zonder personeel. Dat vindt de Vereniging van Zzp'ers, laat zij in een reactie weten. "Eindelijk zijn zzp'ers uit de gevarenzone waarin ze door het kabinet waren gemanoeuvreerd."

In de nieuwe begroting voor volgend jaar wordt de afschaffing van de zelfstandigenaftrek volledig teruggedraaid. Dat scheelt driehonderd miljoen euro aan lasten voor zzp'ers. De verlenging van de lagere btw op verbouwingen en renovaties tot eind 2014 is volgens de vereniging ook goed voor eenmanszaken.

Verschillende zzp-belangengroepen hebben de afgelopen weken actiegevoerd tegen de afschaffing van de zelfstandigenaftrek. De Tweede Kamer kreeg eind september 66 duizend handtekeningen aangeboden tegen de maatregel.

Volgens de Vereniging van Zzp'ers zijn hun inspanningen nu bekroond. "Er blijft nog wel iets te gissen over: waarom komt een kabinet pas na veel druk tot het inzicht dat er wel een beter beleid te voeren valt dan het aanvankelijk van plan was?", vraagt de zzp-vereniging zich af. "Wij blijven dus op onze hoede."