Spanjaard Nieve voor twee seizoenen akkoord met Sky

Mikel Nieve vervolgt zijn wielercarrière bij Team Sky. De 29-jarige klimmer onthulde dinsdag tegen de Spaanse krant El Diario de Navarra dat hij een mondelinge overeenkomst voor twee jaar heeft met de Britse wielerploeg. Nieve heeft nog een contract voor een jaar bij Euskaltel, maar de Baskische ploeg houdt op te bestaan. Onderhandelingen met Formule 1-coureur Fernando Alonso liepen vorige week spaak.

"Zelfs voordat de optie Fernando Alonso in beeld kwam, wist ik al zeker dat ik naar Sky wilde", stelt Nieve. "Ik heb nog steeds niet getekend, omdat ik eerst wil zien hoe de dingen bij Euskaltel worden opgelost, maar ik ben akkoord met een contract van twee jaar."

Nieve noemt Sky het beste team ter wereld en beseft terdege dat hij waarschijnlijk een dienende rol krijgt. "Ik begrijp dat ik ga werken voor teamgenoten en dat dit een team is waar ik veel steun kan bieden in de bergetappes", zegt de Spanjaard. Sky won met Bradley Wiggins en Chris Froome de laatste twee edities van de Tour.

Nieve bewees in het verleden het rondewerk zelf ook goed aan te kunnen. Hij werd zowel in de Giro als in de Vuelta tweemaal tiende. In de Tour is zijn twaalfde plaats van afgelopen zomer zijn beste resultaat.