Jeff Bridges vond flop R.I.P.D. zelf ook matig

Jeff Bridges was niet erg te spreken over zijn nieuwste film R.I.P.D. toen hij die voor het eerst zag. "Ik was niet onder de indruk", zegt hij tegen het Amerikaanse mannenblad GQ. "De producenten hadden een paar beslissingen genomen die ik niet zou hebben genomen." De spektakelfilm zou een van de duurste flops van afgelopen zomer worden.

R.I.P.D. gaat over twee dode agenten die opnieuw tot leven worden gewekt om namens het Rest in Peace Department de wereld te beschermen tegen ronddolende dode criminelen. "Ik had zo'n enorme lol bij het maken van de film", weet Bridges nog. De film werd echter door critici neergesabeld en het publiek liet het massaal afweten.

De film verscheen op 19 juli in de Amerikaanse bioscopen en ging daarna vrijwel overal ter wereld in première. Nederland hoort met een premièredatum van 3 oktober tot de achterhoede. Tot nu toe is het budget van 130 miljoen dollar wereldwijd nog niet terugverdiend.

De achterblijvende opbrengsten waren een harde klap voor de 63-jarige Bridges. "Altijd als een nieuwe film van je uitkomt, ben je zenuwachtig. Je hoopt op goede resultaten, het is net alsof je op een paard wedt. In ons geval werd de jockey al vlak na de start uit het zadel gewipt en werden we laatste."


Jeff Bridges vond flop R.I.P.D. zelf ook matig (Foto: Novum)