Nederlandse film Wolf verkocht aan buitenland

De Nederlandse film Wolf staat flink in de belangstelling in het buitenland. De film van Jim Taihuttu over een Nederlands-Marokkaanse kickbokser die verzeild raakt in de criminaliteit, is verkocht aan Groot-Brittannië, Duitsland en Italië. Onderhandelingen met distributeurs in andere landen zijn nog gaande, bevestigde producent Habbekrats gisteren.

De film, die sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen draait, is daarnaast op enkele internationale festivals te zien. Zo gaat Wolf in buitenlandse première in de sectie New Directors op het filmfestival van San Sebastian en is hij te zien op het Fantastic Film Fest in Austin in Texas.

"De verkopen zijn begonnen tijdens het filmfestival van Toronto, na San Sebastian en Austin moet het echt gaan lopen", zegt Julius Ponten van Habbekrats tegen Novum Nieuws. "We hopen uiteraard op een Noord-Amerikaanse release. Daar zal salesmaatschappij XYZ Films alles aan doen want dat is een Amerikaans bedrijf."

Ponten bevestigt wel dat een aankoop door een buitenlandse maatschappij nog geen garantie is dat de film ook in dat land gaat draaien. "Dat is de harde realiteit. We zullen eerst nog wel te maken krijgen met een enorme hoop administratieve bullshit. Dan merk je dat je een Nederlandse film verkoopt, dat blijft toch moeilijk in het buitenland."

Wolf, met onder anderen Marwan Kenzari, Raymond Thiry en Nasrdin Dchar, wordt gezien als de opvolger van Rabat uit 2011.


Nederlandse film Wolf verkocht aan buitenland (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum