Postzegels opnieuw duurder

PostNL verhoogt per 1 januari volgend jaar opnieuw de tarieven voor een postzegel. Het verzenden van een brief binnen Nederland kost vanaf dat moment 64 cent. Per 1 augustus was het tarief al met zes cent verhoogd tot 60 cent. Het tarief voor het sturen van een kerstkaart wordt dit jaar al verhoogd, de decemberzegel kost dan niet 40 maar 55 cent, zo maakte PostNL donderdag bekend

De tariefsverhoging van de decemberzegels levert PostNL dit jaar vijf tot tien miljoen euro euro extra inkomsten op. Mede daarom heeft het postbedrijf de verwachting voor het bedrijfsresultaat voor dit jaar verhoogd.

Over het gehele boekjaar ziet het postbedrijf een beter resultaat dan eerder verwacht. De resultaten van de afgelopen twee maanden en de tariefsverhoging van de decemberzegel van vorig jaar dragen daaraan bij, aldus PostNL.

Tot nu toe voorzag PostNL een onderliggend bedrijfsresultaat van tussen de vijftig en negentig miljoen euro. Het bedrijf meldde donderdag niet hoeveel hoger het bedrijfsresultaat zal uitvallen. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers op 4 november worden meer details gegeven.