[Premier League] Arsenal start met thuisnederlaag

Arsenal is het seizoen met een nederlaag begonnen. In eigen huis verloren The Gunners met 1-3 van Aston Villa, waar Ron Vlaar op een basisplaats kon rekenen. Arsenal eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Laurens Kocielny tweemaal geel ontving.

De Londense ploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam na zes minuten spelen al op voorsprong. De Fransman Olivier Giroud was de doelpuntenmaker. Een kwartier later ging doelman Wojciech Szczeny echter in de fout. Hij veroorzaakte een strafschop, die door Christian Benteke werd benut.

Na rust kreeg Villa opnieuw een strafschop. Koscielny was ditmaal de veroorzaker en Benteke wist de strafschop opnieuw te verzilveren. Niet veel later pakte Koscielny zijn tweede gele prent van de wedstrijd en mocht zodoende inrukken. In de slotfase bepaalde Antonio Luna de eindstand op 1-3.

Het Fulham van Martin Jol heeft de eerste drie punten binnen. Op bezoek bij Sunderland wonnen zij dankzij een treffer van Pajtim Kasami met 0-1. Ook Southampton (0-1 tegen West Bromwich Albion) en West Ham United (2-0 tegen promovendus Cardiff City) pakten de volle buit.

Van Wolfswinkel direct trefzeker voor Norwich
Norwich City trad vanmiddag aan tegen Everton. De ploeg nam na 51 minuten spelen de voorsprong dankzij een treffer van Steven Whittaker. Via Ross Barkley en Seamus Coleman draaide Everton de achterstand snel om in een 1-2 voorsprong. Het slotakkoord was voor onze landgenoot Ricky van Wolfswinkel. De van Sporting Lissabon overgekomen spits schoot twintig minuten voor tijd de 2-2 binnen. Dit was tevens de eindstand.