Mourinho niet onder de indruk van City en United

Chelsea-trainer José Mourinho heeft kort voor de aftrap van het Premier Leagueseizoen een sneer uitgedeeld aan de concurrentie. De Portugees denkt dat Manchester City en Manchester United, de kampioenen van de laatste twee jaar, niet kunnen tippen aan het Chelsea uit zijn eerste periode in Londen.

"Denk je dat Manchester United vorig seizoen kampioen werd omdat ze een geweldig team hadden?", vertelde Mourinho zaterdag, meldt Sky Sports. "Volgens mij niet. De andere kandidaten hadden geen goed seizoen."

"Hetzelfde geldt voor een jaar eerder, toen City de titel pakte. Hadden zij een buitengewoon team?", vervolgt de flamboyante oefenmeester. " Ik denk het niet. De andere clubs maakten zo veel fouten dat City uiteindelijk de competitie won."

Volgens Mourinho waren eerdere kampioenen wel van de buitencategorie. Arsenal, dat in 2004 ongeslagen kampioen werd, het Chelsea uit zijn eerste periode dat een puntenrecord vestigde en Manchester United, dat in 2008 kampioen werd en de Champions League won, kunnen op zijn goedkeuring rekenen. "Maar dat geldt voor mij niet voor de laatste twee winnaars."

Chelsea begint het seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Hull City. Titelhouder Manchester United gaat zaterdagavond op bezoek bij Swansea City, terwijl stadgenoot City maandag Newcastle United ontvangt.