Van Gaal selecteert Verhaegh, Schaars en Wijnaldum

Paul Verhaegh kan woensdag zijn debuut maken in het Nederlands elftal. De aanvoerder van FC Augsburg is door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de selectie voor het oefenduel tegen Portugal in Faro. Van Gaal selecteerde ook PSV'ers Stijn Schaars en Georginio Wijnaldum. Beide middenvelders maakten geen deel uit van de voorselectie.

Voor Wesley Sneijder maakte Van Gaal geen uitzondering. De middenvelder van Galatasaray behoorde ook al niet tot de voorselectie. Andere afwezigen zijn Ajacieden Siem de Jong en Ricardo Van Rhijn, Adam Maher van PSV en Feyenoorders Jordy Clasie en Tonny Trindade de Vilhena. Ook Ricky van Wolfswinkel haalde de definitieve selectie niet.

Nederland gaat zich in Faro proberen te revancheren voor nederlaag van vorig jaar in de groepsfase van het EK. De Portugezen waren met 2-1 te sterk en bezorgde Oranje zijn derde nederlaag. Ook op het EK 2004 en WK 2006 was Portugal de meerdere van Nederland.

Het oefenduel geldt voor Oranje als voorbereiding op de hervatting van de WK-kwalificatiereeks, op 6 september tegen Estland. Het keurkorps van Van Gaal lijkt vanwege de riante uitgangspositie in groep D vrijwel zeker van het WK. Portugal gaat eveneens aan de leiding in poule F, maar voelt de hete adem van Rusland en Israël in zijn nek.

De selectie

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City).

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa).

Middenveld: Marco van Ginkel (Chelsea), Jonathan De Guzman (Swansea City), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Stijn Schaars (PSV), Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord).