Prinsje krijgt een krokodil in Australië

De pasgeboren Britse prins George krijgt een eigen krokodil. Adam Giles, regeringsleider van het Australische Northern Territory, heeft aangekondigd dat een krokodil in Crocosaurus Cove in de stad Darwin wordt vernoemd naar de zoon van William en Kate.

"We hebben besloten een uniek cadeau te geven: een babykrokodil die op 3 december uit het ei kwam, de dag dat William en Kate aankondigden dat ze een kind zouden krijgen", vertelt Giles volgens verschillende Australische media. "We willen de nieuwe prins George aanmoedigen om naar Darwin te komen en het koninklijke cadeau te komen bekijken."

Giles oppert dat de prins de krokodil misschien mee kan nemen naar Engeland als de krokodil 18 jaar oud wordt. "Er zal elk jaar een kaart naar prins George worden gestuurd met informatie over hoe het met de krokodil gaat", aldus Giles. Ook komt er een Facebook-pagina die in het teken staat van het dier.

Giles hoopt dat prins George in de voetsporen treedt van zijn vader. William bracht met Charles en Diana een bezoek aan Northern Territory toen hij 1 jaar oud was. Prince George' overgrootmoeder Elizabeth is ook het staatshoofd van Australië.