Tennisster Rus lijkt vormdip te boven

Tennisster Arantxa Rus lijkt eindelijk haar vormdip te boven. De Monsterse bereikte donderdag ten koste van de Spaanse Estrella Cabeza Candela de kwartfinale van het WTA-toernooi in Bad Gastein: 5-7, 7-5 en 6-3. Rus boekte zodoende haar tweede overwinning van het jaar op WTA-niveau. Daarvoor verloor ze zeventien wedstrijden op rij, een evenaring van het record van Sandy Collins uit 1987.

De 22-jarige Rus rekende op het Oostenrijkse gravel voor de tweede keer deze week af met een Spaanse. Ze verloor weliswaar de eerste set met 7-5, maar stelde in de tweede set met dezelfde cijfers orde op zaken. In het beslissende derde bedrijf liep Rus snel uit naar 4-0. Uiteindelijk maakte ze bij 5-3 op de service van Cabeza Candela de wedstrijd uit.

Bij de laatste acht stuit Rus op thuisspeelster Yvonne Meusburger of de Roemeense Irina-Camelia Begu, de nummer drie van de plaatsingslijst. Mocht ze ook de kwartfinale winnen, dan kan Rus weer voorzichtig naar boven kijken. Na een vrije val op de wereldranglijst neemt ze momenteel de 262e plek in.