Gary Neville bezorgd over Engels talent

Gary Neville vindt dat Engels voetbaltalent wordt verkwanseld. Volgens de voormalige rechtsback stromen talenten nauwelijks door omdat Premier League-clubs opteren voor jonge, buitenlandse aankopen. Dat heeft zijn weerslag op de prestaties van de jeugdinternationals, zegt hij vrijdag tegen The Guardian.

De huidige assistent van de Engelse bondscoach Rod Hodgson zag Engeland onder 21 en Engeland onder 20 tegenvallen op het EK en het WK deze zomer. De Engelsen vlogen er op beide toernooien in de poulefase uit, zonder een wedstrijd te winnen.

"De Premier League-clubs geven alleen om snel succes. Het aankoopbeleid staat de ontwikkeling van Engelse talenten in de weg, die steeds moeilijker doorbreken. In mijn tijd werd altijd gezegd: als je goed genoeg bent, haal je de top. Daar ben ik tegenwoordig niet zo zeker meer van", stelt de 38-jarige oud-speler van Manchester United in de krant.

"Ik neem altijd de beste clubs als voorbeeld. Zij hebben een kern van spelers die in de club geloven en daar ook zijn opgegroeid. Zoals Ajax in het verleden, het Barcelona van nu en het huidige Bayern München met drie of vier lokale talenten in het team."