Demouge faalt medische tests Roda; transfer mogelijk afgeketst

Frank Demouge speelt komend seizoen mogelijk toch niet voor Roda JC. De aanvaller kwam niet door de medische keuring van de Limburgse club.

Dat meldt L1. Roda bereikte al een akkoord met Bournemouth over de transfer van de Nederlandse spits. De overgang leek in kannen en kruiken, maar lijkt nu alsnog in duigen te vallen.

Demouge werd afgelopen half jaar door Roda gehuurd van Bournemouth en was cruciaal in het lijfsbehoud van de club. Vandaar dat de Limburgers graag met hem door wilden.

De club uit Kerkrade moet nu waarschijnlijk toch op zoek naar een alternatief. Jack Tuyp (FC Volendam) komt mogelijk in beeld als aanvallende versterking. Demouge stond ook in de belangstelling van NAC Breda. Mogelijk gaat hij alsnog luisteren naar de Brabanders.

Update 19.30 uur

Roda JC heeft via een bericht op haar website laten weten dat de berichtgeving van L1 over de medische afkeuring van Frank Demouge onzin is. Roda directeur Marcel Bunder is helder over het nieuws op de Limburge zender: "Volgens L1 zou de club Roda JC Kerkrade, Frank Demouge hebben afgekeurd. Dit verhaal is echter volledig uit de lucht gegrepen."

Ook over een mogelijke transfer van Demouge is hij helder: "Zoals bekend heeft Frank een doorlopend contract bij zijn Engelse club Bournemouth, waar hij per 1 juli 2013 zal terugkeren. Vooralsnog is er tussen Bournemouth en Roda JC Kerkrade geen enkele sprake van een overgang."