Lotus hekelt conservatieve bandenkeus Pirelli

Het Lotus F1 Team hekelt de conservatieve bandenkeuze die Pirelli voor de komende drie Formule 1-races gemaakt heeft. De Italiaanse rubbermaker liet vorige week weten dat in Groot-Brittannië en Hongarije medium en hard gebruikt wordt en in Duitsland zacht en medium.

Met name de keuze voor het rubber in Hongarije is bij Lotus slecht gevallen, zo laat Alan Permane, directeur operationele zaken, aan de BBC weten. "Het is ongebruikelijk om voor Hongarije dezelfde banden te selecteren als voor Bahrein en Silverstone. Vorig jaar hadden we andere compounds op de Hungaroring, we hadden medium en zacht en deden daar twee stops mee. Deze keuze slaat dus nergens op, deze banden zijn te hard voor die baan."

Permane wijst erop dat Pirelli juist voor dit jaar zachtere banden geïntroduceerd heeft om meer pitsstops af te dwingen. Door hardere compounds te gebruiken doe je dat effect teniet, waarbij hij doelt op vorig seizoen. Toen gebruikten de Italianen voor de laatste races hardere banden dan gebruikelijk om maar geen invloed te hebben op het kampioenschap.