Zaak moord sportschoolhouder uitgesteld

Het proces rond de moord op de Almeerse sportschoolhouder Mondher Bennour is voorlopig uitgesteld. Dat meldt de advocaat van een van de verdachten, Jillis Roelse. De raadsman wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar telefoongegevens. De rechtbank wees het verzoek maandag toe.

Het lichaam van de 43-jarige sportschoolhouder werd op 13 september 2011 aangetroffen op de Noorderplassenweg in Almere, waar hij in een flat woonde. Hij was doodgeschoten. De cliënt van Roelse, Mohammad A., zou een van de schutters zijn. A. ontkent elke betrokkenheid.

Uit het politieonderzoek naar de telefoongegevens zou blijken dat A. aanwezig was bij de moord. Volgens Roelse is het onderzoek onvolledig. Hij stelt dat de gegevens van slechts één zendmast zijn meegenomen in het onderzoek. "Wij willen dat een onafhankelijke deskundige naar de gegevens kijkt", aldus Roelse. "En dus ook naar de overige zendmasten in het gebied."

De raadsman verwacht dat de zaak pas na de zomer behandeld wordt door de rechtbank in Lelystad. Zowel het Openbaar Ministerie als de rechtbank was maandagmiddag niet direct bereikbaar.