FOK! wat een weer... Wat regen, wat zon en veel wind.

Goeiemorgen! Na een redelijke vrijdag is het ook vanmiddag geen onaardig weer. Wel moet er eerst een band met bewolking en wat regen passeren, maar als die voorbij is breekt de zon er weer goed doorheen. Erl staat er vandaag opnieuw veel wind.

Een storing trekt in de loop van de ochtend van west naar oost over het land. Het gaat allemaal wel behoorlijk snel dus in het westen klaart het aan het begin van de middag weer op. In het noorden kan er trouwens een wat actievere bui vallen en daarbij is onweer niet helemaal uitgesloten. Aan het einde van de middag is het vrijwel overal weer droog. In de avond neemt de kans op een bui in het uiterste noorden weer toe. Er staat dus veel wind en deze neemt langs de kust weer toe tot hard, maar ook in het binnenland waait het stug door en heeft daarbij een vlagerig karakter. Rond een uur of drie is het op de meeste plaatsen een graad of 18.

Morgen lijkt het op veel plaatsen droog te blijven met geregeld het zonnetje erbij. De warme lucht voor maandag waar ik het gisteren over had, bereikt waarschijnlijk alleen Limburg en het oosten van Brabant. Daar kan het dan 25 graden worden, terwijl we het in de rest van het land moeten doen met 20 tot 23 graden. Droog blijft het daarbij waarschijnlijk niet, want de buienkans (onweer) is nog steeds vrij groot.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

wanq
De afgelopen week maakte qltel een paar wandelingen door zijn streek nabij Goch. Deze koe kijkt toe.

wanq2
Het was heel rustig weer en de natuur ziet er schitterend uit.

 wanq3
Op zijn tweede wandeling was het wat regenachtiger.