Rechtbank wil meer onderzoek integriteit Albayrak

De rechtbank in Den Haag doet nog geen uitspraak over het ontslag van voormalige topvrouw Nurten Albayrak door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), omdat eerst meer onderzoek nodig is. De rechtbank wil meer weten over de verklaring van Albayrak over privéritten met de dienstauto van het COA.

De uitspraak in twee zaken wordt uitgesteld, meldt de rechtbank woensdag. Bij de ene zaak, voor de kantonrechter, staat de vraag centraal of het ontslag van Albayrak 'kennelijk onredelijk' was en of de oud-algemeen directeur recht heeft op een afgesproken ontslagvergoeding.

In de andere zaak gaat het erom of het COA Albayrak geld moet betalen omdat de organisatie haar niet tot het werk toeliet, terwijl het gerechtshof in Den Haag het COA daartoe had verplicht. Albayrak zegt recht te hebben op vijfduizend euro per dag, oplopend tot een totaalbedrag van 610 duizend euro.

De chauffeur en secretaresse van Albayrak verklaarden eerder dat zij in opdracht van de oud-topvrouw valse afspraken in haar agenda inplanden, om te maskeren dat zij de auto ook privé gebruikte. Albayrak ontkent. De rechtbank vindt meer onderzoek noodzakelijk, zodat het COA de tijd krijgt om getuigen en bewijsmateriaal in te brengen.

Albayrak werd in 2012 ontslagen vanwege haar dominante manier van leidinggeven en omdat ze zou hebben gelogen over de hoogte van haar salaris en het gebruik van haar dienstauto.

Submitter:  Bron: Novum