Van Hummel laat Tour en Vuelta links liggen

Kenny van Hummel doet dit jaar niet mee aan de Tour de France en de Vuelta. De sprinter van Vacansoleil vindt dat de grote rondes te zwaar worden. Daardoor zijn er steeds minder kansen voor sprinters, zegt hij dinsdag op zijn website.

Van Hummel noemt de Ronde van Italië, die hij aan zich voorbij liet gaan, als voorbeeld. "In de afgelopen Giro waren er vijf massasprints waarvan één of twee maar op het nippertje tot stand kwamen door het harde werken van de ploeg van Cavendish", stelt de Arnhemmer.

"In de Vuelta van dit jaar zijn de kansen op een sprint nog zeldzamer en in de Tour heb je de hulp nodig van een ploeg die helemaal voor de sprinter werkt."

Volgens Van Hummel is Vacansoleil niet ingericht rondom een sprinter zoals bij Omega Pharma-Quick-Step (Mark Cavendish) of Argos-Shimano (John Degenkolb en Marcel Kittel) wel het geval is. "Deze ploegen hebben zelfs niet eens klassementsmannen voor de Tour of Vuelta. Dat is een keus die een ploeg maakt", zegt hij.

"Het feit dat de koersen steeds zwaarder worden, de sprinterskansen steeds kleiner worden en mijn ploeg niet rond een sprinter is gebouwd, zijn voor mij de redenen om dit jaar af te zien van het rijden van een grote ronde."