Nog geen spoor van man die Franse soldaat aanviel

Franse antiterrorismeonderzoekers zijn zondag nog altijd op zoek naar de man die zaterdag in de zakenwijk La Défense bij Parijs een soldaat in de hals stak. De 23-jarige militair Cédric Cordier lag zondag nog in het ziekenhuis, maar verkeert volgens de autoriteiten niet in levensgevaar.

De soldaat patrouilleerde met enkele andere soldaten in uniform in de ondergrondse gangen onder de Arche de La Défense waar winkels en drukke metrolijnen samenkomen, toen hij onverhoeds van achteren werd aangevallen.

Volgens minister van defensie Jean-Yves Le Drian werd Cordier aangevallen omdat hij een militair was. President François Hollande zei kort na het incident tijdens een bezoek aan Ethiopië dat 'alle hypotheses' tegen het licht zullen worden gehouden, maar leek geen verband te willen leggen met de moord op een Britse soldaat afgelopen woensdag op klaarlichte dag op een straat in Londen.

De Franse veiligheidsdiensten zijn extra waakzaam sinds Frankrijk in januari een militair offensief startte tegen moslimextremisten in Mali. Vorig jaar werden drie Franse militairen vermoord door een Franse moslimextremist die later op een joodse school in Toulouse nog vier mensen vermoordde.