Braafheid mag vertrekken bij degradatie Hoffenheim

De toekomst van Edson Braafheid hangt af van het wel of niet degraderen van Hoffenheim. Op dit moment huurt FC Twente de verdediger van de Duitse club.

Hoffenheim ontsnapte afgelopen weekend ternauwernood aan rechtstreekse degradatie. Het won met 2-1 van Champions Leaguefinalist Borussia Dortmund. In een promotie/degradatie play-off tegen 1. FC Kaiserslautern moet Hoffenheim nu strijden voor lijfsbehoud. "Ik heb ze elke wedstrijd gevolgd en regelmatig contact gehad met de jongens daar. Deze keer heb ik expres niet naar de wedstrijd gekeken", aldus Braafheid over de wedstrijd tegen Dortmund. "Ik hield alleen maar de tussenstanden bij. Ik heb ze succes gewenst en na de wedstrijd gefeliciteerd. Dat was voldoende. Ik was natuurlijk ook bezig om me op de play-offs met Twente voor te bereiden."

"In principe is het de afspraak dat Hoffenheim meewerkt aan een transfer als ze naar de Tweede Bundesliga gaan. Niet transfervrij, maar er staat in mijn contract dat ze meewerken. Gelukkig is dat nu nog niet aan de orde." Bij lijfsbehoud is een terugkeer naar Hoffenheim een optie. "Duitsland laat gewoon zien dat het een heel goede en mooie competitie is. Het is alleen jammer dat Hoffenheim zo laag staat, al spreekt het voor zich dat er nu in een jaar tijd daar al drie trainers voorbij komen."