[Play-offs] Uitslag Roda JC - De Graafschap

Roda JC heeft een eerste stap gezet richting handhaving in de Eredivisie. De club uit Kerkrade won thuis met 6-1 van De Graafschap en plaatste zich daarmee voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. De heenwedstrijd in Doetinchem was donderdag geëindigd in 1-1.

Roda eindigde dit seizoen in de Eredivisie als zestiende. De Graafschap werd achtste in de Jupiler League en moest in de eerste ronde afrekenen met Fortuna Sittard. Door de uitschakeling van VVV zou bij degradatie van Roda geen enkele Limburgse club meer actief zijn op het hoogste niveau.

Alleen Sparta kan een langer verblijf van Roda in de Eredivisie nog tegenhouden. De Rotterdammers waren over twee duels te sterk voor Helmond Sport en bereikten daarmee de laatste ronde. De andere finale van de play-offs gaat tussen FC Volendam en Go Ahead Eagles. De wedstrijden worden volgende week donderdag en zondag gespeeld.

Het publiek in het Parkstad Limburg Stadion schrok toen De Graafschap via Jordan Calvete al na zes minuten op voorsprong kwam. Na de gelijkmaker van Sanharib Malki in de negentiende minuut leek een last van de schouders van Roda te vallen. Frank Demouge zette de thuisploeg op voorsprong, waarna Malki er 3-1 en 4-1 van maakte.

Ook Mitchell Donald deed in de tweede helft zijn duit in het zakje. Met goals in de 68e en 85e minuut zorgde de middenvelder voor de 6-1 eindstand.