[ECCC] Den Bosch verslaat Laren en wint de Europacup

De vrouwen van Den Bosch hebben zondagmiddag de Europacup veroverd. Op de velden van Bloemendaal was de Bossche formatie met 4-2 te sterk voor Laren. Het is de derde keer in de geschiedenis dat Den Bosch de bokaal mee naar huis mag nemen.

Het publiek had net een plekje gevonden of de eerste Bossche treffer lag al in het doel. Na een versnelling van Margot van Geffen via de rechterzij- en achterlijn, prikte Sabine Mol de bal achter Laren-goalie Joyce Sombroek.

Vervolgens kwam de equipe van coach Raoul Ehren tweemaal goed weg. Laren, met de afzwaaienden Miek van Geenhuizen en Renske van Geel in de gelederen, kreeg binnen vijf minuten twee dotten van kansen. Vicky van den Broek gaf een voorzet op Maxime Kerstholt, maar de jonge spits van de Gooise vrouwen zette haar sliding te laat in waardoor ze de bal miste. Nog geen 120 tellen later was het Kim Lammers die een kans had, maar haar tip-in ging naast het doel.

In het tweede kwart lukte het de formatie van coach Maarten Gehner wel om op gelijke hoogte komen. Lammers reageerde uiterst attent op een ferme slag van Lisanne de Lange en bracht de stand in evenwicht. De blijdschap bij de Gooise equipe duurde maar van korte duur, want in de eerste tegenaanval van Den Bosch bracht Sabine Mol haar ploeg weer op voorsprong: 2-1. Vervolgens namen beide ploegen wat gas terug en werd het duel voor het merendeel op het middenveld uitgevochten. Laren dook echter nog een paar keer gevaarlijk op voor het doel van de Bossche goalie Lizzy Koeton. Zo vlamde Macey de Ruiter de bal op de sluitpost, die het schot goed wist te pareren.

In het tweede bedrijf wist de Gooise equipe opnieuw de stand gelijk te trekken. Lammers pikte de bal op, nadat deze over de stick van de Bossche-verdediger Ireen van den Assem sprong. Met een ouderwetse dummie zette de international Koeton op het verkeerde been en passte de bal door de benen van de goalie: 2-2. Een paar tellen later liet Lammers opnieuw van zich horen. Met een fraaie draai pushte de international op goal, maar de inzet ging naast het doel.

Den Bosch had daarentegen meer geluk. De tweede corner van de Brabanders werd verzilverd door Maartje Paumen: 3-2. Een paar tellen later was het weer raak voor Den Bosch. Vera Vorstenbosch tipte de bal – op aangeven van Sabine Mol - op een formidabele manier in het dak van het doel: 4-2. Dit was tevens de eindstand.